Är elsparkcyklar säkra för barn?

En bild på en elsparkcykel

Att sätta sig på en elsparkcykel och susa runt som om de vore på leos lekland så är inte svårt för barn att bli tagna av spänningen. Som förälder kommer man alltid att vara orolig för säkerheten med elsparkcyklar för barn.

Det kommer alltid att finnas risker i samband med att barn åker på ett motordrivet fordon, men att bedöma om elsparkcyklar är tillräckligt säkra för att ditt barn ska kunna använda dem är något som du måste göra på egen hand.

För att hjälpa dig att bättre förstå hur säkra elsparcyklar kan vara när de används på rätt sätt har vi tagit med informationen nedan!

Säkerställ att det är tryggt för barnet att åka

Till att börja med är det viktigt att inse att elsparkcyklar kan vara både säkra och skadliga beroende på hur de används.

Det har skett ett enormt språng i tekniken för el-sparkcyklar under de senaste åren. Det har aldrig funnits en bättre tid att åka elspark. Detta innebär starkare bromsar, effektivare hastighetsbegränsning och mer avancerad balanskontroll, som alla kommer att göra el sparkcyklar säkrare för barn, även för dem som aldrig har kört en förut.

Det första steget för att garantera ditt barns säkerhet är förstås att se till att el scootern de använder är åldersanpassad. Det finns ett antal tillverkare som anser att barn under åtta år inte bör tillåtas köra dessa skotrar på egen hand, och att de bör övervakas av en vuxen eller till och med ett äldre barn. Här hittar ni elsparkcykel för barn.

Med de bästa elsparkcyklarna på marknaden kan du “skala upp” eller “skala ner” el sparkens kapacitet för att passa ditt barns ålder och erfarenhetsnivå, vilket gör det lättare för dig att hålla ditt barn säkert medan han eller hon lär sig att åka skoter.

Vilka säkerhetsåtgärder bör du vidta innan du låter dina barn åka en elektrisk skoter?


Det går att göra det säkrare att åka en el sparkcykel genom att följa några enkla säkerhetsrutiner utöver att se till att skotern är lämplig för barn.

Till att börja med bör du alltid göra en grundlig säkerhetsinspektion av el scootern innan du låter ditt barn åka på den.

Detta är inte det roligaste att göra varje gång din unge klättrar upp på el sparken och susar nerför gatan. I slutändan kommer du och dina vänner att tillbringa mer tid på skotern och mindre tid på akuten om ni går igenom denna checklista före körning.

Om du är osäker kring reglerna kring elscooters kan du läsa mer informtion på polisens hemsida här!

Är det säkert för tonåringar att åka el-sparkcykel?

I de flesta fall kan tonåringar i rätt ålder tryggt åka på el-sparkcykel för vuxna, förutsatt att de har viss tidigare erfarenhet och bär lämplig säkerhetsutrustning.

En elsparkcykel för vuxna (med all den kraft som följer med den) är definitivt inte något du vill lämna över till en 13-årig unge som har liten eller ingen tidigare körvana. En 16-åring kan åka på en elsparkcykel som är byggd för vuxna, men skillnaden är sannolikt inte så stor.

Innan du ger klartecken vill du definitivt vara försiktig. I de flesta fall är det dock helt acceptabelt att låta en tonåring testa sin förmåga på en elscooter i vuxenstorlek.

Slutliga tankar kring elsparkcyklar för barn

Du kan vara säker på att elsparkcyklar är helt säkra för ungdomar att åka runt på om du använder gott omdöme, lär ut säkra beteenden och investerar i att utveckla deras färdigheter och förmågor medan de bär säkerhetsutrustning.

Du behöver inte oroa dig för att åka på elsparkcyklar med dina barn om du följer de råd vi har gett dig ovan, tillämpar sunt förnuft!

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *