Tryckerier finns det gott om, men olika aktörer har skilda specialiteter. En typ av specialist inom branschen är de tryckerier som inriktar sin tryckverksamhet mot eventproduktion. Det innebär att tryckeriet trycker upp diverse material som företag använder på mässor, event och andra typer av arrangemang.

Klassiska vepor

Stora mässor innebär i praktiken stora hallar där olika företag har sina egna montrar där verksamheten presenteras. Ett exempel är klädbranschen där en monter oftast används som en slags “showroom” där prover från kollektioner exponeras. Inom andra branscher, till exempel IT- eller mobilbranschen, behövs inte lika mycket yta, men däremot fler riggade installationer. Oavsett vilken bransch det gäller är reklammaterialet till montern av stor vikt. Det är där den här typen av tryckspecialister kommer in i bilden. De är nämligen proffs på att trycka vepor, banderoller och andra klassiska eventmaterial. Just vepor har länge varit ett populärt inslag inom eventproduktion. Inte minst på grund av priset och enkelheten i att förmedla ett budskap på vepor under ett event eller en mässa.

Rollups

Som ett alternativ, eller komplement, till vepor brukar företag välja rollups till mässor. Tryckspecialister inom eventproduktion ser då till att ta fram en stor plansch med ett ryckt reklambudskap. På mässor är just rollups ett flitigt använt reklammaterial, oavsett vilken typ av budskap företaget vill förmedla. Planscherna kräver lite med utrymme samtidigt som de är höga och lätt uppmärksammas av minglande kunder. Tryckerier som specialiserar sig inom eventproduktion brukar även erbjuda anpassad belysning till den här typen av tryckta reklamprodukter. En rollup kan med fördel sättas upp med spotlights eftersom planschen då sticker ut än mer bland mängden av montrar och företag. Fördelen med rollups är att de smidigt kan användas till olika arrangemang. De rullas enkelt ihop och de kan dessutom sättas upp i företagets egna lokaler när de inte används på mässor.