Numera är det vanligt att trycka upp böcker själv istället för att skicka in manus till ett traditionellt bokförlag. Detta eftersom chansen att få ut din bok är väldigt liten. Vulkan är ett trycker som funnits på marknaden i flera år och har bra priser. De är mycket kunniga på både böcker och boktryck. Som en liten parentes kan det sägas att de delar ut Selmapriset varje år, det är ett pris som går till en författare som tryckt upp sin bok hos dem. En jury bestämmer vem som ska få priset.

Tryckpaket

Om du har en färdig tryckfil, kanske du klarat av att fixa den själv eller fått hjälp av en formgivare, då är Vulkans tryckpaket perfekt för dig. Eftersom Vulkan har lång erfarenhet av boktryck och även har en etablerad kontakt med tryckerier som är specialister på att trycka böcker av bra kvalitet, är det tryggt att anlita dem. Varje månad trycker Vulkan upp stora volymer, och det gör att de kan erbjuda extra bra priser, bättre priser än om du själv ska leta och kontakta tryckerier.

Hur fungerar det?

Hos Vulkan får egen kontaktperson som kan besvara dina frågor, från allt till vilket papper du bör ha för din bok, vilket omslag som passar bäst, inbunden, pocket eller det numera populära danskt band. Inte lätt att kunna alla dessa saker om du inte är insatt. Varje månad trycker Vulkan upp cirka 30 000 böcker och du kan lita på deras tjänster. Du slipper engagera dig att leta upp tryckerier, som det finns massor av både i Sverige och utomlands. Detta överlåter du till Vulkan som givetvis hittar det bästa och billigaste alternativet för dig. Vulkan ställer höga krav på sina samarbetspartner, så du behöver inte oroa dig om slutresultatet av din bok. Under hela processen har du kontakt med din kontaktperson som sköter allting åt dig, förklarar termer du inte är bekant med så du förstår vad det handlar om.